Ausų plastinės operacijos

Atlėpusių ausų plastinės operacijos

Ausų atlėpimas dažnai tampa ne tik estetine, bet ir psichologine žmogaus problema. Todėl ausų plastinės operacijos yra atliekamos tiek vaikams, tiek paaugliams, tiek suaugusiems.
Ausų atlėpimas yra susijęs su paveldėta jų forma, o tiksliau, su ausų kremzlės sutrikusiu formavimusi. Atliekant ausų plastikos operacijas yra koreguojama ausies kaušelio kremzlė. Ji minkštinama, kremzlei suteikiamas natūralus linkis ir prilinkimas prie užausio zonos.

Taip pat, dažnai pasitaiko ausų spenelių korekcinės plastinės operacijos. Šios operacijos būna reikalingos dėl spenelių įplėšimo, auskarų vėrimo pakitimų, keloidinių randų. Vienos iš dažniau pasitaikančių – ausies spenelio cistinių auglių šalinimo operacijos.

Ausų atlėpimas dažnai tampa ir psichologine žmogaus problema.

Nejautra: paprastai operacija atliekama naudojant vietinę nejautrą, bet esant poreikiui, gali būti taikoma ir bendrinė nejautra.

 

Pooperacinė priežiūra. Po operacijos dažniausiai tą pačią dieną pacientas gali vykti namo. Skausmas – minimalus, malšinamas analgetiniais vaistais; elastinis tvarstis nešiojamas pirmas 3-4 savaites, vėliau, tik nakties metu, dar 2-4 savaites. Patartina vengti sunkaus fizinio krūvio 4-6 sav.

Estetinės operacijas gydytoja Marija Sakalauskaitė atlieka „Northway“ klinikoje Klaipėdoje.

Išankstinė registracija telefonu: